Llibres i fotos s'instal·len al mercat de l'abaceria de Gràcia

4 d’octubre Jordi Oliver inicia “El dia del fotògraf”

El dijous 4 d’octubre a les 19h iniciem “EL DIA DEL FOTÒGRAF” amb Jordi Oliver.

“El dia del fotògraf” es planteja com un espai destinat a divulgar l’obra dels fotògrafs de LA PARADA, així com pretén oferir un espai de diàleg entre els assistents i els fotògrafs, on sigui tan important  el que expliquen uns com el que pregunten els altres.

Jordi Oliver serà a LA PARADA per mostrar-nos la seva obra i la seva manera de treballar, per respondre totes les preguntes i explicar-nos les històries que s’amaguen darrera cada fotografia.

Jordi Oliver (Barcelona, 1966). A principis de la dècada dels 90 inicia la seva carrera com a fotògraf retratant les dures condicions socials del Raval, feina que el 1993 el fa mereixedor de la Beca Fotopress de la Fundació La Caixa, fet que li permet graduar-se en el Màster de Fotoperiodisme que imparteix l’International Center of Photography de Nova York. El 2004 torna a aconseguir la Beca Fotopress pel seu treball Recuperemos el trueke, sobre la crisis econòmica i social que viu Argentina durant el “corralito”.

Amb tot, i seguint amb la seva línia documental de denuncia social, l’any 2000 realitza el Màster Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra, i des de llavors combina la seva feina entre el cine i la fotografia. Alguns dels documentals realitzats son: Despertar (2001), Se tranco el domino (2003), Dones de terra endins (2006) i African Request (2007). El seu últim projecte com a realitzador Resistirse a olvidar, utilitza la fotografia com a teràpia per ajudar a malalts d’Alzheimer a mantenir la memòria.

Actualment combina la docència en tallers i conferències sobre fotografia documental amb els seus dos grans projectes fotogràfics: Mujeres de la terra i Gypsy women.

La seva obra ha estat exposada en nombroses ocasions a Barcelona (CCCB, Galeria H2O,…) i a Madrid (Photo España 2000 i Galeria Lavapies).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 28 Setembre 2012 by in activitats, el dia del fotògraf, fotògrafs/es, Jordi Oliver and tagged , , , , .
%d bloggers like this: