Llibres i fotos s'instal·len al mercat de l'abaceria de Gràcia

Observed (o) de Jordi V. Pou

Observed(o) Jordi V. PouDurant aquest mes d’octubre el fotògraf  Jordi V. Pou està duent a terme Observed (o), un projecte que es presenta aleatòriament a l’espai públic per traslladar al carrer la reflexió sobre el fet de ser observats, i alhora observadors. Tot és públic. Una reflexió que neix en un context on diàriament milers d’imatges preses a l’espai públic es pengen a les xarxes socials, on qualsevol de nosaltres pot aparèixer sense saber-ho.

Prenent l’ull com a símbol, Jordi V. Pou descarrega un arsenal visual impactant per tota la ciutat de Lleida, utilitzant des d’una càmera web pública les 24 hores, a la impressió de 1500 ulls enganxats per tota la ciutat, banderoles que pengen de balcons, accions puntuals en espais inesperats, presencia d’ulls en premsa,…

Tot pensat per portar la reflexió al carrer, per prendre consciència de l’ús que fem de les noves tecnologies, i de com les gestionem en aquest “nou” espai públic que és la xarxa.

Des d’aquí aplaudim aquest tipus d’iniciatives que promouen el pensament crític sense imposicions, cadascú extreurà les seves pròpies conclusions.

Durante este mes de octubre, el fotógrafo Jordi V. Pou está realizando Observed (o), un proyecto que se presenta aleatóriamente en el espacio público para trasladar a la calle la reflexión sobre el hecho de ser observados y a la vez observadores. Todo es público. Una reflexión que nace en un contexto en el que diáriamente miles de imágenes tomadas en el espacio público se cuelgan en las redes sociales, dónde cualquiera de nosotros puede aparecer sin saberlo.

Tomando el ojo como símbolo, Jordi V. Pou descarga un arsenal visual impactante por toda la ciudad de Lleida, utilizando desde una cámara web pública las 24 horas, a la impresión de 1500 ojos pegados por toda la ciudad, banderolas que cuelgan de los balcones, acciones puntuales en espcios inesperados, presencia de ojos en prensa,…

Todo pensado para trasladar la reflexión a la calle, para tomar conciencia del uso que hacemos de las nuevas tecnologías y cómo las gestionamos en este “nuevo” espacio público que es la red.

Desde aquí, aplaudimos este tipo de iniciativas que promueven el pensamiento crítico sin imposiciones, cada uno extraerá sus propias conclusiones.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 16 Octubre 2013 by in fotògrafs/es, fotografia, Jordi V. Pou, notícies and tagged , , , .
%d bloggers like this: