Llibres i fotos s'instal·len al mercat de l'abaceria de Gràcia

Lluc Queralt

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Lluc Queralt Baiges (Tarragona, 1978)

En la seva obra hi conflueix el viatge, la fotografia i una particular manera de veure el món.

Amb una vessant documentalista ens descobreix el més quotidià a través d’imatges de composició clàssica amb un gran domini de la llum i del blanc i negre. Però també hi descobrim una vessant més expressiva a través del seu llenguatge intimista i d’una poètica pròpia. En cada imatge s’hi respira serenitat i implicació personal, proximitat i sensibilitat.

A LA PARADA es pot veure i adquirir obra de dos projectes de Lluc Queralt: “Monges de clausura” i “suomi”, així com una petita mostra de tres de les seves constants en la majoria dels seus projectes: carreteres, reflexes i retrats.

“Monges de clausura” és un projecte realitzat a la seva ciutat natal, a 150m de casa seva. El projecte comença amb una pregunta “què hi haurà dins d’aquests vells murs que he vist tota la vida?” la resposta el va portar a desenvolupar aquest treball, hi vivien unes monges de clausura. Després d’un any d’entrevistes va poder veure i retratar la vida dins d’aquells vells murs, una vida mística i diferent a la de qualsevol tarragoní. Creuar aquells murs és com creuar una porta del temps.

“Suomi” neix de passar l’hivern de 2011 a Finlàndia altrament dit, Suomi. La neu i el fred el van portar a un minimalisme interior que va poder transportar a les imatges, les quals reflecteixen les dures condicions ambientals juntament a una arquitectura ben integrada en l’entorn blanc.

Carreteres i reflexes son una constant en els viatges de Lluc Queralt, s’han transformat en una obsessió que l’acompanyen allà on va. És una altra manera de mirar, són realitats paral·leles que emergeixen a través de finestres d’aigua o del negre de l’asfalt.

Pel què fa als retrats Lluc Queralt forma part de l’entramat existencial que retrata, i amb implicació aconsegueix trencar l’immobilisme d’un instant merament tècnic i fotogràfic.

www.llucqueralt.com

Anuncis

4 comments on “Lluc Queralt

  1. Retroenllaç: s’aplaça el Mercadillo Fotogràfic de Kowasa pel proper dissabte 15 de juny |

  2. Retroenllaç: El fotògraf Lluc Queralt i una acurada selecció de la seva obra pel Mercadillo de Kowasa! |

  3. Retroenllaç: la parada fotografia «

  4. Retroenllaç: dijous 8 de novembre a les 19h, Lluc Queralt participa a el dia el fotògraf «

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: